17 Haziran 2012

EN PAHALI PUROLAR

En Pahalı Purolar ;

1) Padrón 1964 Anniversary Series
1994 yılında Padrón’un 30′uncu kuruluş yıldönümü şerefine üretilmeye başlanan bu seride kullanılan tütünlerin hepsi dört yıl eskitiliyor. Üretimi sınırlı sayıda yapılıyor. Tek bir puronun fiyatı 65 dolar.
2) Graycliffs
Graycliffs puroyla çok haşır neşir olanlar dışındaki insanların pek aşina olmadığı bir puro markası. Renklerle belirlenmiş birkaç farklı serisi olan Graycliffs’in en iyi serisindeki tek bir puronun fiyatı 75 dolar.
3) The Montecristo No 2 1961
Puroyla ilgilenmeyenlerin bile bildiği Montecristo 1961 yılında faaliyete geçmişti. Montecristo’nun en popüler serisi ise No 2. Halen birçok puro satıcısının en nadide parçalarından biri olan 1961′den kalma No 2 Montecristo’ların tek bir adedinin fiyatı 425 dolardan başlıyor.
4) Flor de Farach Coronas
Nikaragua’nın aynı zamanda en köklü kuruluşlarından biri olan Flor de Farach’ın 1947′de üretilmiş olan özel serisi müzayedelerde satılıyor. Saygın satıcılarda satılan bu serinin selofana sarılmış bir şekilde korunan Corona tipi purolarının tek bir tanesi 440 dolar.
5) Behike Cohiba
Dünyaca ünlü puro üreticisi Cohiba’nın 40′ıncı kuruluş yıldönümü şerefine üretilmeye başlandı. Tek bir puronun fiyatı 450 dolardan başlıyor. Fakat puro satıcıları dışında doğrudan üreticiden tek bir puro almak mümkün değil. Behike Cohiba pırlantalı, şık bir kutuda 40 tane olacak şekilde satılıyor. Bir kutu Behike Cohiba’nın fiyatı ise 18 bin dolar.
6) Ramon Allones Tubos 1959
Küba’nın en köklü puro markalarından biri olsa da meraklıları dışında pek bilinmeyen Ramon Allones, 1837 yılından beri puro üretiyor. Oldukça hoş içimli yemek sonrası puroları üreten markanın 1959′dan kalan özel seri Tubo tipi puroları Avrupa’daki önemli satıcılarda 500 dolara satılıyor.
7) Jose Gener Gran Gener
Üretimine 1985′te son verilmiş olan bu nadide Jose Gener serisinden dünya üzerinde çok az sayıda puro kaldı. Yoğun aromalı ve orta şiddetli bu serinin purolarının tek bir adedi 682 dolardan satılıyor.
8) Gurkha His Majesty’s Reserve HMR
Puro dünyasının Rolls Royce’u olarak bilinen Gurkha, mütemadiyen dünyanın en pahalı purolarını üretmekle meşhur bir firma. Kendi rekorunu egale edene kadar His Majesty’s Reserve serisi dünyanın en pahalı purosuydu. Tek bir adedi 750 dolar olan HMR serisi puroları Dominik başta olmak üzere dünyanın en kaliteli puro tütününden üretiliyor ve üretimden sonra özel bir konyak ile infüzyon sürecinden geçiriliyor.
9) 42 Ring Gauge La Corona 1937
1937′de herhangi bir üretici firmaya bağlı olmadan ev atölyelerinde elle üretilmiş olan bu puro dünyanın en nadide koleksiyon parçaları arasında. Yetenekli bir puro sanatçısı tarafından üretilmiş sınırlı sayıdaki 71 yıllık bu puroların her bir adedi 1000 dolara alıcı buluyor.
10) Gurkha Black Dragon
HMR serisinden sonra koleksiyonlar arasında dünyanın en pahalı purosu olarak anılan seri üretim Gurkha Black Dragon, Honduras, Kamerun, Dominik ve Connecticut tütünlerinden imal ediliyor. Tütünler ekstra olarak 15 yıl eskitiliyor. Hindistan’da deve kemiği ve katı pirinçten imal edilmiş pırlanta bir kutuda yüzer adet satılıyor. Şu anda dünyada tam beş kutu üretildi ve her biri 115 bin dolara satıldı. Bu da puronun adedini 1150 dolara getiriyor.

                                                                                                                                 E.İ.

PURO DEYİP GEÇEMEYENLER

PURO DEYİP GEÇMEYENLER ;
• Günde 3, 5 arası puro içiyorum. Benim yaşımdaysanız hayata bir şeyle tutunmak zorundasınız. (Amerikalı Komedyen George Burns / 98 yaşındayken)
• İyi bir puro bir kadına benzer. Doğru şekilde belli aralıklarla "ilgi göstermezsen" söner ve senden gider.
(Anonim / İngiltere)
• Puro gibi başka bir şey daha yoktur: O kibar bir halkın tutkusudur. Kim purosuz yaşıyorsa bunu haketmiyor demektir. (Moliere / Don Juan 1665)
• Beyler, puro içebilirsiniz. (Kral 7. Edvvard, Kraliçe Victoria'nın koyduğu puro yasağını kaldırırken)
• Eğer cennette puro yoksa hiç gitmeyebilirim. (Mark Tvvain)

  • .Mümkün olduğunca kimseyi rahatsız etmeden dumanını üflemek ister. O nedenle çok istemesine rağmen tereddüt eder ve ortam uygun değilse kendisi “yanar” ama purosunu yakmaz. Evine döndüğünde içemedeği purosunu humidoruna, “mezara çiçek koyar gibi” bırakır!

PURO NASIL SARILIR ?

NASIL SARILIR?
 Tütün yaprakları, ısınma ve gölgede bekleme işlemlerine tabi tutulur ve içerdikleri şeker ve su oranı düşürülür. Ancak bu aşamada tütünün çürümesine izin vermemeye özen gösterilmelidir. Bu ıslah aşaması iklim koşullarıyla birlikte tütünün bekletildiği ortama bağlı olarak 25 ilâ 45 gün sürer. İkinci aşama ise fermantasyondur. Bu da aslında tütünün ağır ağır ve zarifçe, tabir yerindeyse kendi rızasıyla ölmesi demektir. Tütünün bozulmadan ya da parçalanmadan fermente olmasını sağlamak amacıyla sıcaklık ve nem sürekli kontrol edilir. Yaprağın aromasını ve diğer karakteristik özelliklerini kazandığı aşama da aslen budur. Ardından yapraklar, görünüm ve kalitelerine bakılarak dolgu tütünü ya da sarma tütünü olarak sınıflandırılır. Bu sırada her bir tütün yaprağına, kalitesini mümkün olan en üst düzeyde koruyabilmesi amacıyla büyük bir özenle dokunulur. Yapraklar sürekli nemlendirilir. İyi bir puro muhakkak elde sarılır. Ve iyi bir usta, bir günde birbirinin neredeyse aynısı yüzlerce puro sarabilir. Ustalar, yapraklara şekil vermek amacıyla “şaveta” adı verilen, hilal şeklinde bıçaklar kullanırlar. Purolar daha sonra kurumaları için ahşap kutularda saklanır. Bu aşamada tütün kaplı olmayan uçlar düzgünce kesilir. Bundan sonra tek belirleyici olan, puronun saklanma koşullarıdır ki burada nem faktörü bir kez daha devreye girer. Örneğin, yıllarca uygun ortamda kalmış olan purolar halen nefasetlerini korumaktadır. İdeal saklama ortamı olarak 21 derece sıcaklık ve yüzde 70 nem ortamı gösteriliyor. Kurumuş bir puro dahi, dikkatli işlemlerin ardından canlandırılabilir. Bugün, uygun nem oranını sağlamak için çeşitli prensiplerle iş gören nemlendiriciler üretilmiş durumda.

                                                                                                                                       E.İ.

PURO VE ÜNLÜLERİN O ANLARI

ÜNLÜLER VE PURO;

     En ünlü puro markaları arasında H. Upmann, Montecristo, Macanudo, Romeo y Julieta, Cohiba Partagás, Hoyo de Monterrey, Bolívar sıralanabilir. Ancak şüphe yok ki purolu ünlüler, purolardan daha ünlü. Sigmund Freud, komedyen Marx Biraderler’den Groucho Marx, Alfred Hitchcock, Miles Davis... Sinemadan spora, müzikten politikaya her yerde var puro. Ama özellikle de politikada... Tütün mamulleri arasında en politik göndermelere sahip olan purodur diyebiliriz bu nedenle. Örneğin, 1962’de, J. F. Kennedy tarafından ABD’ye satışı yasaklanan Küba purosu üzerindeki ambargo halen sürüyor. Kraliçe Elizabeth’ten ABD başkanlarına pek çok politik figür akıllarda purolarıyla yer etmiş. Aynı puro, kimileri için ise “dünyayı değiştirme” fikrini temsil ediyor. Bunda en önemli etken olarak Karl Marx, Fidel Castro ve Che Guevara gösterilebilir herhalde..

İşte puro ile o anlar..









 

16 Haziran 2012

PURO ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER..

Alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor…

    Öncelikle bildiğimiz yerlerden alınması ilk tercihimz olmalı,puroyu almadan önce mutlaka kutusunu açmanız gerekiyor. Kutusunu açtıktan sonra baş ve işaret parmağınızla puroyu nazikçe tutun ve hafifçe sıkarak içinin dolu olup olmadığını kontrol edin. Aldığınız puronun çatlak ya da yırtığının olmaması da çok önemli. Bu yüzden dış sarımını da mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.

                                                                                                                                     E.İ.
                                                                                                                                       


PURO YAPIMI

PURO YAPIMINDAN KARELER






.

13 Haziran 2012

PURO

  • Güneşli, sıcak ve esmer bir iklimde, Karayip denizinin sıcak kıyılarında ;sıkıca sarılmış fermante edilmiş ve kurutulmuş tütüne verilen addır.

  •  Puronun kendine has bir kültürü vardır;içilmesi,yakılması,saklaması bile ayrı birer işlevdir.


  • Herkes için farklı anlamlar taşıyan puro; kimileri için Güney Amerikanın Dünyaya kızlarından sonraki 2.armağanı ,kimi için doyumsuz bir keyif, kimileri için heyecan, kalite ve statünün simgesidir.

                                                                                           CHE GUEVARA

(Bir çok insanın puroyu ilk gördüğü yer)

                                                                                                                                                 E.İ.

Humidor (Puro Saklama Dolabı)


Humidor


Bunca para vererek aldığımız purolarımızı içmek kadar bir o kadar önemli olan ve doğrudan alacağınız tat ve keyifi etkileyen bir işlem var ki oda doğru saklamak.
Puroları bozulmadan saklayabileceğimiz, ahşaptan yapılan, içinde nemlendiricisi bulunan özel saklama dolabıdır. Humidor için en uygun malzeme de İspanyol Sediri‘dir. Dış kaplamanın hangi ağaçtan olduğu önemli değil, altın kapaklı, gümüş yaldızlı, deri kaplı humidorlar mevcut. Ancak iç kısım İspanyol Sediri’nden üretilmelidir.
Humidor dediğimiz malzemenin içinde bir nem regülatörü ve nem ölçer bulunur. Regülatörde sürekli su bulunması ve arada bir tazelenmesi gerekir. Nem ölçerin derecesi oda sıcaklığında %70 gösterdiği sürece purolarınızın sağlığından emin olabilirsiniz.
Humidorda kullanacağınız suyu musluktan koyarsanız bir süre sonra humidorunuzun tadını kaçırabilirsiniz. Bunun için ya saf su, ya da yine puro satan yerlerde bulabileceğiniz humidor sıvısı (saf su + propylene glycol) kullanmanız en sağlıklısı olacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta, regülatöre su koyduğunuzda dış tarafını ıslatmamaktır. Humidorun içine asla su damlatmamanız gerekir.
En kolay yöntem temiz bir süngeri humidor sıvısıyla ıslatarak regülatöre basmaktır, dışarı taşırmadan temiz bir iş yapmış olursunuz.
İspanyol Sediri’nden yapılan, masaya koyduğunuzda ben burdayım diyen kaliteli bir humidorun fiyatı ortalama 700 Euro civarında olacaktır. Ama birkaç yüz dolara kiraz ağacından yapılma, iş gören bir humidor da satın alabilirsiniz. Elie Bleu‘dan 5.000 dolara satın almak da, oturup evde tahtaları çakarak imal etmek de sizin elinizde olan seçimler.
Purodan maksimum derecede haz almak istiyorsanız humidorlarınızın bakımına çok dikkat etmeniz ve farklı tütünlerden yapılmış puroları aynı humidora koymamanız gerekir.

                                                                                                                               E.İ

PURO KILIFI (PURO TÜPÜ)

Deri Puro Kılıfı
    
  •     Seyahatlerinizde kullanabileceğiniz küçük ebatlarda humidorlar bulunduğu gibi, sadece akşam çıktığınızda puro içecekseniz yer tutmayan cebinizde kolaylıkla taşıyabiliceğiniz,1-5 arası puroluk deri kılıflardan veya çelik tüplerden satın alabilirsiniz.

  •    Burada size önerim puronuzu deri kılıfınızın içinde fazla tutmamanızdır.Deri kılıfımız puromuzun nemini çekerek kurumasına sebep olmaktadır.
 
                                                                                                                                                E.İ.

PURO KÜLLÜKLERİ ..

PURO KÜLLÜKLERİ VE ÖZELLİKLERİ
 
 
Günümüzde keyfine önem veren insanların bir başka göstergesidir.PURO..
Robusto  Bu muhteşem puro randımanlı yanması ve ona sahip olan müthiş bir haz vermesi için ya da,
 
  Gerçek bir yemek sonrası purosu olan ve içimi tam 1 saat süren bu puroların kralı, kendine özgü bi küllük talep etmekte de haksız değil.
   Teknik olarak,puromuzu ona ait olmayan herhangi bir küllüğe koyduğumuzda,aşağıya doğru eğimli duruyor ve kalın çeperi aynı homojenlikte yanmıyor. Uyumsuz bir küllükte, bir süre sonra bu pahalı puronuzun külünün düzensizleştiğini, puronun küllüğe değen alt kısmının yanarken, üst kısmının yanmadığını görüyor ve sık sık kibrite sarılıyorsunuz. Bu hem puronuzun ucunu sık sık yaktığınız içim kömürleşmeye neden oluyor, hem de içim keyfinizi baltalıyor.

İşte ,tüm bu sakıncaları ortadan kaldırarak puronuzun tadını en iyi şekilde çıkarmanızı sağlıyor.
                            
                                                                                                                                                  E.İ.

KADINLAR da puro sever..



Tutkunları giderek artan puronun Türkiye’de genellikle el sarımı olanları tercih ediliyor. Kadınlar aromatik ve ince puro içerken, erkekler koyu renk ve kalın olanları seviyor..
       Önce iş adamlarının elindeydi. Şimdi ise herkesin. Bill Clinton ve Monica Lewinsky’nin oval ofisinde başrollerde yer alan puro şimdilerde bir tutku oldu. Hatta Kanada’nın Halifax şehrinde bir firma Monica Lewinsky adında purolar üretti. Türkiye’ise puroyu klüp başkanlarıyla tanıdı. Alp Yalman’ın ve Ali Şen’in elinden düşürmediği purodan Serdar Bilgili ve Aziz Yıldırım da vazgeçemiyor. Her geçen gün puro kullananların da yaş ortalaması düşüyor. Bu kadar fazla müdavimi olan ürünün anavatanı Küba olsa da bugün Nikaragua, Amerika Birleşik Devletleri’nin Connecticut eyaleti, Honduras, Dominik Cumhuriyeti ve Batı Afrika ülkelerinde puro üretimi ve sarımı yapılıyor.Gençlerin tercihi Romeo ve Juliet
Dünyanın en çok tercih edilen ve en pahalı puroları arasında Cohiba yer alıyor. 1966 yılında en iyi aromaya sahip ödülünü de alan Cohiba , en pahalı çeşidi Esplendidos dur.. Dünyanın en pahalı purosu olarak kabul edilse de, son yıllarda Romeo ve Juliet’e olan ilginin giderek arttığı gözlenmektedir. Özellikle gençler arasında en çok tercih edilen purolardan biri olan Romeo ve Juliet’in bugün 40 çeşiti ve boyu var. İlk kez 1873 yılında üretilen bu puro içeriğindeki bal, krema ve kakao sayesinde en iyi tat ve kalite ödülünü de aldı.

Kadınlar aromatik seviyor
Her sene puroseverleri ve puro üreticilerini biraraya getiren, “Big Smoke” organizasyonunda kadınların daha çok küçük ve aroması belirgin olan aromatik puroları tercih ettiği, erkeklerin ise büyük ve kalın olanları özellikle de elde sarılanları tercih ettiği ortaya çıktı. Kadınlar daha çok Petile, Robusto ve Panatela gibi aromatik olanları tercih ederken, erkekler ise daha çok Churchill içmeyi seviyorlar. Aylık puro dergisi ‘Cigar Aficionado’ ise yüzyılın en değerli puroları arasında Küba’da özel olarak üretilen ve sarılan Double Corona türü “Punch”, “Hoyo de Monterrey” ve Lusitania türü “Partagas”ı en iyi purolar arasında gösterdi.


   Kaynak:İnternet Gazetesi

                                                                                                                                                         E.İ.

MONTE CRISTO PURO HAKKINDA

Bugün size başka bir Küba purosu olan Monte Cristo markasının puro çeşitlerini ölçüleri ile paylaşacağım.Genel olarak sert bir yapısı bulunan No:4 tavsiye ederim.




MONTE CRISTO PURO MODELLERİ

Orjina Puro gerçek(real) ve sahte(fake) karşılaştırması 2

  • Gerçek(real)ve Sahte(fake)ayırımında 2. yayınımı sizinle paylaşmak istiyorum.
  • Fotoğraflara dikkat edildiğinde sizlere özellikle COHIBA puro örneğinden yola çıkıyorum.
  •        Bunun sebebleri ;                         1)Dünyada en çok sahtesi yapılan puro markası  olma özelliği            
                                           2)Benim favori markam olması.




Gerçek bir COHIBA içi

Ayrıldığı zaman içinde parça parça bulunan yapraklardan bir araya gelmiş sahte puro
       
                                                                                                                                                                  E.İ.

12 Haziran 2012

KÜBA HAVANA PUROLARI NEDEN EN İYİSİ ?

Tütünün başlangıcı,



Tütünün kalitesi 3 ana etkene bağlıdır;

TOHUM ,İKLİM ve TOPRAK.

Bu 3' lü kombinasyonda Dünyada en iyi Küba Havana da bulunur.
Küba'da tütün tohumları çok kalitelidir.
Çok nemli bir iklime sahip ve volkanik dağlar arasında kalan Küba'nın tütün yetiştirilen bölgelerinde toprak çok verimlidir. Ayrıca bulutlar dağları aşamaz ve vadinin arasında sıkışır . Bu da güneş ışığının doğrudan değil de bulutlardan süzülerek bitkiye ulaşmasını sağlar ve doğal sera etkisi yaratır. Bu doğal etki yaprağın daha pürüzsüz ve besili olmasını sağlar.

PURO TARİHİ (wikimepia cigar of history)

                                                                                                                                                      E.İ

10 Haziran 2012

Orjinal Puro resimleri


                                                                                                                   E.İ.

Puro Kısımları

                                  E.İ.

Bazı PURO AKSESUARLARI

 Puro Makası (Cutter) “Cutter” denen puro makasları hem içim tarafına doğru incelen “torpido” diye adlandırılan puroları içime hazırlamak için kullanılırlar hem de sönen ya da sonradan içmek için bilerek söndürülen puroları yakmadan önce kül kısmını ortadan kaldırmaya yararlar. Burada puro hakkında iki bilgi vermeyi ihmal etmeyelim. Birincisi; özellikle büyük purolarınız sonradan içmek için söndürülüp az yanmış ya da yanmamış puro ucu oluşturarak -külü kesinlikle yakmayın- içime hazır hâle getirilebilir. İkincisi; sonradan içeceğiniz yanıp söndürülmüş bu purolar bir iki gün içinde tat nedeniyle içilmelidirler, zira öyle gibi dursa da artık onlar sıfır puro değildir.



Puro Delici (Punch) “Punch” diye de adlandırılan puro deliciler, içim kısmına doğru incelmeyen kalın vitolalı puroları -ki arkaları kapalıdır- bir çekim kısmı oluşması için delmeye yararlar. Doğrusu başka bir işe de yaramazlar ancak bu kalın puroları puro makasları ile kesmek iki tarafı da yanma kısmı olan borular (!) oluşturacağından rahatça delebilen bir puro delici edinmek gereklidir ve böylesi kesinlikle kâfidir.Yanda görülen çakmağın altından ucu silindir şeklinde bir kapak açılır ve puromuzun şapka(cap)kısmında bastırılmak sureti ile içim alanı yaratır.



(Puro Kibriti)
Normal bir kibrit boyutundan uzun ve kalın olup,puro yakmak için dizayn edilmiş uzun ömürlü kibritlerdir.En iyi yakın 2 puro kibriti ile ısındırılarak yakım işlemi yapılabilinir.

Çakmak (Torch Lighter) Puro, birkaç yüzyıldır içilen bir tütün çeşididir ve dolayısıyla zamanına göre ateş veren birçok aksesuarla yakılmıştır. Puro yakmanın temiz yolu ya puro kibriti ya da günümüzün getirdiği kolaylıkta pürmüz alevli çakmaktır. Rüzgârdan etkilenmeyen pürmüz alevli çakmaklarla puro yakmak purodan alacağınız zevki doğru yakımla en üste ulaştırır. Yedi sekiz santimetre uzaklıktan çakmağın alevine tutulan puronun yakılacak kısmı, bir dakikadan az bir sürede içilecek hâle gelir. Çekerek yakmak puronuzu gereğinden fazla yanmasına sebep olur ve az zamanda tutuşturarak tadını buruklaştırır. Yine de puroya yeni başlayan biri iki yanma arasındaki farkı fark edemeyebilir. Kısacası, puronuzu mümkünse “torch” diye bahsedilen pürmüz alevli çakmak ya da puro kibriti ile, eğer yoksa yine mümkünse çeke çeke yakmadan her türlü ateşle ağır ağır yakabilirsiniz. Yine de dengeli yanım önemli olduğundan “torch” ile yakmak en iyi çözümdür. Yamuk yanım iyi purolarda genellikle gittikçe düzgünleşse de her zaman şanslı olmayabilirsiniz.





















Puro Saklama Kutusu (Humidor) Tahta puro kutularının içindeki kâğıtlardan birinin üzerinde de okunabileceği gibi purolar en iyi yüzde 60 70 oranında nemli ve güneş almayan oda sıcaklığındaki bir ortamda saklanmalıdır. Toplu alınan puroların kurumaması ve tabiri caizse hayatını sürdürebilmesi bu bahsettiğimiz ortam koşullarına bağlıdır. Aksi takdirde gitgide kurumaya başlarlar. İçim süresi ve hatta tadı değişime uğrar. Nemin çok olması da iyi değildir. Bu sefer de çok zor yanarlar ve çok çabuk sönerler. Diğer aksesuarlara nazaran “humidor” dediğimiz puro kutuları mutlaka kaliteli türden alınmalıdır. Korunur durumda sandığınız purolarınız aslında kurumakta olabilirler. Puro kutularının herhangi bir yerinde nemölçer vardır ve bu sizin sünger, cihaz gibi şeylerle kutunun içinde o nemi su ile sağlamanızı sağlar. Kesinlikle hava almazlar ve güneş ışığı ile ilgileri yoktur. Seyahat humidorlarından büyük çekmeceli humidorlara kadar çok çeşitli seçenekleri bulunmaktadır. İyi bir puro kutusu puronuzu birkaç sene aynı kalitede saklayabilir.




Puro Küllüğü (Cigar Ashtray) Konfor dışında pek gerekli olmayan “ashtray” diye anılan puro küllükleri tahmin edileceği üzere puronun rahat durması için geniş bir ağza hatta tümüyle yatağa sahiptir. Sıklıkla puro içen biriyseniz normal bir puro küllüğünüzün bulunması hiç fena olmaz.



Puroluk, Puro Kılıfı Dışarıdaki bir mekânda içeceğiniz puronuzu eğer tek ya da az miktardaki kutularda aldıysanız karton kutusunda ya da belki de delil gibi bir poşet içinde taşımanız çok garip kaçabilir. Bu yüzden boyutları ve aldıkları puro miktarları çeşitli olan bir puroluk edinmeniz sizin rahatınıza ve puro adabına uygun düşer. Puroluk alırken iç kısmının kaliteli ve sizin içtiğiniz boyutlara uygun boyutlara sahip olmasına dikkat etmek gerekir.
                                                                                                                                                   E.İ

PURO KESİMİ VE İNCELİKLERİ

Puro kesiminin incelikleri görmek için tıklayın..

Puro kibriti ile yakımının inceliklerini görmek için tıklayın..

Puro tiplerine göre alırken dikkat edilmesi gerekenler..


Blogumda mümkün olduğu kadar Türkçe kullanmaya çalışmaktayım.Malesef ki bu konuda kaynak azlığından ve  sizlere en doğru yöntemleri gösterebilmek için arada yabancı kaynaklara başvurdum.

Paylaşım videoları 'YouTuBe' tarafından bağlantıda açılmaktadır.
                                                                                                                                       E.İ. 

PURO SAKLAMA KUTUSU VE AŞAMALARI

Puro saklama kutuları,nem oranları,küflenen purolar,bakımları,durumları normal içim işlerinden bambaşka bir işlem olup ,100%100 puronun lezzetini doğrudan etkileyen bir etmendir.

Bu konu ile ilgili,doğru bir link olduğuna inandığım puro saklama kılavuzunu sizinle paylaşıyorum.

http://www.yaprak-sigarisi.tk/


Puronun içimden önceki konuları
                                                                                                                                     E.İ.

PURO MARKALARIMIZ ÜRÜNLERİMİZ


Puro Ürünlerimiz Ve Aksesuarlarımız için irtibata geçiniz.
0538 842 5218
emirikikardesler@hotmail.com







                                                                                                                                         E.İ.

PURO SEÇİMİ

En iyi puro.. ?

  Bu konuda bir çok yazı ve yayın olmasına rağmen,asıl olan bir marka , model ,kullanılan malzeme, yapımı ve ülke gibi bir çok değişken le karmaşık bir denklem olmasıdır.Seçimlerimizi sadece kendi damak tadımıza göre yapmalıyız.Çünkü puro içimi tam bir keyif işi olduğundan seçimlerde bana göre en iyi puro Küba iken kimisine Dominik kimine göre Nikaragua.. gibi farklılıklar göstermektedir.
Burada , nereden başlıyacağınızı bilemiyorsanız?En iyi yöntem sağlam bir tavsiye ve deneme yanılma yöntemidir.Çünkü her markanın bir sürü ürünü ve bu ürünlerin damağımızda bırakacağı lezzetler kadar çok  çeşitli farklılıkları vardır.
  Şimdiden araştırmalara başlayın çünkü gerçek puro içimi yaşamsal olarak bir kültür ve içtiğinizdede ,tüm vücudunuzda alınabilecek en güzel hazlardan biridir.
  Vakit kaybetmeyin !!                                                                                                                 
                                                                                                                                         E.İ.

ORJINAL COHIBA PURO METRİKLERİ

Blogumda,özellikle neden cohiba purolarını örnek verdiğimi ifade etmem gerekirse,Dünyaca tanınan başlıca puro ürünlerinini başında olması,ürünlerinin modellerinin ölçüm ve ifade birimi olması(robustos,piramides..)gibi ve en önemlisi benim vazgeçilmez markam olması...(:


COHIBA METRİKLERİ

Puro nasıl yakılır 2 ? Ne ile yakılır?

    Puronun nasıl yakılacağı bilgisini ''puro nasıl yakılı başlığı altında''anlatmıştık.
Ve şimdi ise işin önemli diğer kısmı olan ne ile yakıcağımızdır.
Burada dikkat edeceğimiz 1 nokta vardır.Kullanacağımız çakmak benzinli olamaması gerekmektedir.Çünkü yakma işlemi esnasında etkileşim çoğalmakta ve puromuzun tadı bozulmaktadır.
Sizlerde görüyorsunuz ki,puromuzdan maksimum verim alabilmek için bir çok etken vardır.Bunları daha sonraki yayınlarımda sizlerle paylaşacağım.
  Puromuzu en iyi pürmüzlü olarak bilinen ve ısısı yanma anında  kaynak makinasını andıran çakmaklarla yakılır.Tabiki içinde bütan gazlı olup koku yapmaması gerekmektedir.
  Ayrıca uzun saplı kibrit(puro kibritleri)olarak satılan kibritler ile yapılabilir.

Bir çok çeşidi bulunan pürmüzlü tabanca çakmak,

Perakende satış fiyatı:34 TL
Toplu alım  için min 15 adet fiyat sorunuz ve kargo ücretsizdir.

emirikikardesler@hotmail.com