13 Haziran 2012

KADINLAR da puro sever..



Tutkunları giderek artan puronun Türkiye’de genellikle el sarımı olanları tercih ediliyor. Kadınlar aromatik ve ince puro içerken, erkekler koyu renk ve kalın olanları seviyor..
       Önce iş adamlarının elindeydi. Şimdi ise herkesin. Bill Clinton ve Monica Lewinsky’nin oval ofisinde başrollerde yer alan puro şimdilerde bir tutku oldu. Hatta Kanada’nın Halifax şehrinde bir firma Monica Lewinsky adında purolar üretti. Türkiye’ise puroyu klüp başkanlarıyla tanıdı. Alp Yalman’ın ve Ali Şen’in elinden düşürmediği purodan Serdar Bilgili ve Aziz Yıldırım da vazgeçemiyor. Her geçen gün puro kullananların da yaş ortalaması düşüyor. Bu kadar fazla müdavimi olan ürünün anavatanı Küba olsa da bugün Nikaragua, Amerika Birleşik Devletleri’nin Connecticut eyaleti, Honduras, Dominik Cumhuriyeti ve Batı Afrika ülkelerinde puro üretimi ve sarımı yapılıyor.Gençlerin tercihi Romeo ve Juliet
Dünyanın en çok tercih edilen ve en pahalı puroları arasında Cohiba yer alıyor. 1966 yılında en iyi aromaya sahip ödülünü de alan Cohiba , en pahalı çeşidi Esplendidos dur.. Dünyanın en pahalı purosu olarak kabul edilse de, son yıllarda Romeo ve Juliet’e olan ilginin giderek arttığı gözlenmektedir. Özellikle gençler arasında en çok tercih edilen purolardan biri olan Romeo ve Juliet’in bugün 40 çeşiti ve boyu var. İlk kez 1873 yılında üretilen bu puro içeriğindeki bal, krema ve kakao sayesinde en iyi tat ve kalite ödülünü de aldı.

Kadınlar aromatik seviyor
Her sene puroseverleri ve puro üreticilerini biraraya getiren, “Big Smoke” organizasyonunda kadınların daha çok küçük ve aroması belirgin olan aromatik puroları tercih ettiği, erkeklerin ise büyük ve kalın olanları özellikle de elde sarılanları tercih ettiği ortaya çıktı. Kadınlar daha çok Petile, Robusto ve Panatela gibi aromatik olanları tercih ederken, erkekler ise daha çok Churchill içmeyi seviyorlar. Aylık puro dergisi ‘Cigar Aficionado’ ise yüzyılın en değerli puroları arasında Küba’da özel olarak üretilen ve sarılan Double Corona türü “Punch”, “Hoyo de Monterrey” ve Lusitania türü “Partagas”ı en iyi purolar arasında gösterdi.


   Kaynak:İnternet Gazetesi

                                                                                                                                                         E.İ.

Hiç yorum yok: