17 Haziran 2012

EN PAHALI PUROLAR

En Pahalı Purolar ;

1) Padrón 1964 Anniversary Series
1994 yılında Padrón’un 30′uncu kuruluş yıldönümü şerefine üretilmeye başlanan bu seride kullanılan tütünlerin hepsi dört yıl eskitiliyor. Üretimi sınırlı sayıda yapılıyor. Tek bir puronun fiyatı 65 dolar.
2) Graycliffs
Graycliffs puroyla çok haşır neşir olanlar dışındaki insanların pek aşina olmadığı bir puro markası. Renklerle belirlenmiş birkaç farklı serisi olan Graycliffs’in en iyi serisindeki tek bir puronun fiyatı 75 dolar.
3) The Montecristo No 2 1961
Puroyla ilgilenmeyenlerin bile bildiği Montecristo 1961 yılında faaliyete geçmişti. Montecristo’nun en popüler serisi ise No 2. Halen birçok puro satıcısının en nadide parçalarından biri olan 1961′den kalma No 2 Montecristo’ların tek bir adedinin fiyatı 425 dolardan başlıyor.
4) Flor de Farach Coronas
Nikaragua’nın aynı zamanda en köklü kuruluşlarından biri olan Flor de Farach’ın 1947′de üretilmiş olan özel serisi müzayedelerde satılıyor. Saygın satıcılarda satılan bu serinin selofana sarılmış bir şekilde korunan Corona tipi purolarının tek bir tanesi 440 dolar.
5) Behike Cohiba
Dünyaca ünlü puro üreticisi Cohiba’nın 40′ıncı kuruluş yıldönümü şerefine üretilmeye başlandı. Tek bir puronun fiyatı 450 dolardan başlıyor. Fakat puro satıcıları dışında doğrudan üreticiden tek bir puro almak mümkün değil. Behike Cohiba pırlantalı, şık bir kutuda 40 tane olacak şekilde satılıyor. Bir kutu Behike Cohiba’nın fiyatı ise 18 bin dolar.
6) Ramon Allones Tubos 1959
Küba’nın en köklü puro markalarından biri olsa da meraklıları dışında pek bilinmeyen Ramon Allones, 1837 yılından beri puro üretiyor. Oldukça hoş içimli yemek sonrası puroları üreten markanın 1959′dan kalan özel seri Tubo tipi puroları Avrupa’daki önemli satıcılarda 500 dolara satılıyor.
7) Jose Gener Gran Gener
Üretimine 1985′te son verilmiş olan bu nadide Jose Gener serisinden dünya üzerinde çok az sayıda puro kaldı. Yoğun aromalı ve orta şiddetli bu serinin purolarının tek bir adedi 682 dolardan satılıyor.
8) Gurkha His Majesty’s Reserve HMR
Puro dünyasının Rolls Royce’u olarak bilinen Gurkha, mütemadiyen dünyanın en pahalı purolarını üretmekle meşhur bir firma. Kendi rekorunu egale edene kadar His Majesty’s Reserve serisi dünyanın en pahalı purosuydu. Tek bir adedi 750 dolar olan HMR serisi puroları Dominik başta olmak üzere dünyanın en kaliteli puro tütününden üretiliyor ve üretimden sonra özel bir konyak ile infüzyon sürecinden geçiriliyor.
9) 42 Ring Gauge La Corona 1937
1937′de herhangi bir üretici firmaya bağlı olmadan ev atölyelerinde elle üretilmiş olan bu puro dünyanın en nadide koleksiyon parçaları arasında. Yetenekli bir puro sanatçısı tarafından üretilmiş sınırlı sayıdaki 71 yıllık bu puroların her bir adedi 1000 dolara alıcı buluyor.
10) Gurkha Black Dragon
HMR serisinden sonra koleksiyonlar arasında dünyanın en pahalı purosu olarak anılan seri üretim Gurkha Black Dragon, Honduras, Kamerun, Dominik ve Connecticut tütünlerinden imal ediliyor. Tütünler ekstra olarak 15 yıl eskitiliyor. Hindistan’da deve kemiği ve katı pirinçten imal edilmiş pırlanta bir kutuda yüzer adet satılıyor. Şu anda dünyada tam beş kutu üretildi ve her biri 115 bin dolara satıldı. Bu da puronun adedini 1150 dolara getiriyor.

                                                                                                                                 E.İ.

Hiç yorum yok: